اصول نگهداری از کاسکو پنجشنبه ۱۴ اسفند۱۳۹۳ 12:5

 

casco1.jpg



طوطي خاکستري(کاسکو)

طوطي خاکستري با نام علمي Psittacus erithacus در غرب و مرکز آفريقا زندگي مي کند.اين طوطي داراي دو نژاد کنگو و تيمنه مي باشد.نژاد کنگو داراي جثه اي بزرگتر و داراي پرهاي دم روشن تري نسبت به تيمنه مي باشد.

کاملا مشخص نيست چه زمان اين پرنده به اروپا را پيدا کرد، اما هنري هشتم پادشاه انگلستان از يک طوطي خاکستري نگهداري مي کرد. طوطي خاکستري آفريقايي از اکثر طوطي ها بزرگتر مي باشد.طول بدن نژاد کنگو 12 تا 14 و نژاد تيمنه حدود 10 اينچ مي باشد.

هر دو نژاد داراي دمهاي خيلي کوتاه و قرمز رنگ ميباشند و اگر چه نسبت به ساير طوطي ها داراي پر و بال رنگارنگي نيستند اما به واسطه هوش و قدرت سخن گويي بالا بسيار مورد توجه مي باشند.
طوطي خاکستري در طبيعت بسيار اجتماعي مي باشد.اين پرندگان بدليل داشتن امنيت بالاتر و همچنين علاقه به همنشيني با ساير همنوعانشان بصورت گله اي زندگي مي کنند.اين احساس دوستي مي تواند در يک پرنده خانگي به دوستي با انسان تبديل شود به طوريکه پرنده به راحتي عصبانيت يا ناراحتي صاحبش را تشخيص و نسبت به آن عکس العمل نشان دهد.

بدليل زندگي اجتماعي، اين پرنده به محبت و توجه زيادي نياز دارد، بي توجهي به حيوان باعث ايجاد افسردگي و اضطراب در اين پرنده مي گردد.پرنده اي که مورد بي توجهي قرار گرفته اغلب مهاجم شده و پرهاي خود را مي کند.اين طوطي به صاحبي که براي رابطه با او اشتياق دارد نياز دارد، در صورتي که وقت کافي براي گذراندن با اين پرنده نداريد از خريد آن صرفنظر کنيد.

دليل شهرت اين پرنده هوش باور نکردني آن است،توانايي سخن گوئي اين پرنده افسانه ايست.طوطي هاي خاکستري توانايي يادگيري بيش از صد لغت را دارند همچنين مي توانند بسياري از اين لغلات را فهميده کاملا درست استفاده نمايند.علاوه بر اين مي توانند هر صدائي را که مي شنوند از قبيل صداي تلفن يا يک پرنده تقليد کنند.
casco3.jpg


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

اصول نگهداري قناري پنجشنبه ۱۴ اسفند۱۳۹۳ 12:3

 

canary11.jpg


اصول‌ نگهداري‌ از قناري‌

خريد قناري

در وحله اول بايد دانست هدف شما از خريد قناري چيست؟ اگر به خاطر آواز و صدايش باشد قناري مورد نظر شما در دسته قناريهاي آوازي (song canary) قرار دارد اگر به خاطر رنگش قصد خريد داريد ، قناري مورد نظر شما در ضمره قناريهاي رنگين (colour canary) قرار دارد .
در كل اگر قصد خريد قناري داريد ، ابتدا بايد به چند نكته توجه داشته باشيد :

canary1.jpg


- قناري انتخابي شما از لحاظ ظاهري بايد داراي شرايط زير باشد :
- پرهاي صاف و نرم وشفاف . 
- چشماني نافذ ،آگاه و روشن .
- داشتن حالت سرزندگي و شادابي و تحرك .
- پاهاي صاف و انگشتان سالم بدون داشتن شقاق و فلس پا(نوعي قارچ پوستي ميباشد به رنگ سفيد كم رنگ كه در نتيجه آلودگي قفس پرنده به وجود مي آيد - فلس دار بودن پاي پرنده نيز گوياي نرسيدن ويتامين مخصوصا كلسيم به بدن قناري مي باشد).
- خالي نبودن (حتي يك نقطه از) بدن از پر مخصوصا قسمت سر و گردن .
- استوار ايستادن پرنده روي پاهايش .
- اطمينان به عادي بودن صداي تنفس پرنده مخصوصا در هنگام تحرك .
- پف آلود نبودن (كز نبودن) پرنده .

canary5.gif


 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

مقاومت دارويي چيست؟ دوشنبه ۲۱ بهمن۱۳۹۲ 10:13

استفاده از داروهای ضد باکتریایی در درمان بیماریهای ماهی ، به دلیل تماس دارو با محیط و مشکلات ایجاد کننده در سلامت انسان اهمیت خاصی یافته و موجب نگرانی دست اندرکاران صنعت پرورش آبزیان در دنیا گشته است . متاسفانه در حال حاضر به علت جوان بودن صنعت آبزی پروری در کشور و کمبود نیروهای متخصص لازم در زمینه بهداشت و بیماریهای آبزیان ، کاربرد داروها و مواد شیمیایی خارج از سیستم صحیح تشخیص و تجویز رسمی صورت گرفته و بدون در نظر گرفتن باقی مانده های دارویی، اثرات آلایندگی آن ها در طبیعت و عوارض سوء این مواد بر روی انسان (مانند اثرات سمی، واکنش های ازدیاد حساسیت، بروز عفونتهای ثانویه، اختلالات در سوخت و ساز و اختلالات روی اجزاء اکوسیستم آب و خاک ) مصرف می شوند. در مقاومت آنتی بیوتیکی، امکان انتقال میکروبهای مقاوم به انسان و به خطر افتادن سلامت عمومی جامعه وجود دارد و خسارت ناشی از این امر اجتناب ناپذیر است. مقاومت میکروبی باعث می شود که درمان بیماریها دچار اختلال شده و پرورش دهندگان ماهی دچار زیان های اقتصادی شوند و عمدتا آنتی بیوتیک برای میزبان سمی نمی باشد ولی مصرف طولانی مدت، مکرر، بیش از حد و کمتر از مقدار طبیعی آن در آبزیان موجب شیوع جمعیت باکتریهای مقاوم در ماهی سخت پوستان و میکروفلور آب شده است . استفاده بی رویه از آنتی بیوتیکها خصوصا انواعی که مصرف مشترک انسانی دارند، زمینه ساز ایجاد مقاومتهای باکتریایی ،به خطر افتادن امنیت غذایی و بهداشت عمومی و نا پایداری صادرات محصولات غذایی می شوند.

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

کیفیت‌ جوجه‌ تولید شده‌ به‌ دو عامل‌بستگی‌ دارد. یکی‌ مرگ و میر که‌می‌تواند ناشی‌ از عفونت‌ کیسه‌ زرده‌ یا بندناف‌ و آلودگــی‌ به‌ قارچ‌ باشد و دوم‌ بستگی‌ به‌ مقدار جوجه‌های‌ وازده‌ و حذفی‌ دارد.بنابراین‌ تلفات‌ اولیه‌ جوجه‌های‌ تولید شده‌ را می‌توان‌ به‌ دو دسته‌ تقسیم‌ نمود: مرگ و میر و حذف‌.

مرگ و میر

عمده‌ترین‌ علت‌ مرگــ‌ و میر اولیه‌عفونت‌ کیسه‌ زرده‌ است‌ که‌ بیشترین‌تلفات‌ را در هفته‌ اول‌ زندگــی‌ باعث‌می‌شود که‌ معمولا از روز سوم‌ زندگــی‌شروع‌ شده‌ اوج‌ آن‌ در روز هفتم‌ زندگــی‌است‌ و بعد از آن‌ به‌ تدریج‌ کاهش‌ پیداکرده‌ و حدودادر روز دهم‌ مرگ و میرناشی‌ از عفونت‌ کیسه‌ زرده‌ به‌ حالت‌عادی‌ برگــشت‌ می‌کند.

بعد از عفونت‌ کیسه‌ زرده‌ می‌توان‌ ازعفونت‌ بند ناف‌ نام‌ برد و در انتها آلودگــی‌قـــارچی‌ که‌ متداول‌ترین‌ آن‌ آلودگــی‌ به‌قــــارچ‌ آسـپرژیـــلوس‌ فومیگاتوس‌است‌.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

گامبورو(IBD) پنجشنبه ۳ بهمن۱۳۹۲ 11:48


بیماری گامبورو ( IBD ) از بیماریهای حاد ویروسی بسیار مسری جوجه های جوان میباشد . این بیماری از انواع بیماریهای ویروسی بوده که بافت لنفاوی و بخصوص بورس پرنده را بعنوان نخستین هدف مورد تهاجم قرار میدهد .

 این بیماری برای نخستین بار در سال 1962 میلادی توسط Cosgrove بعنوان نوعی بیماری خاص شناخته شد و بدلیل ضایعات مشاهده شده در کلیه پرندگانی که از این بیماری مرده بودند ، این بیماری را به Avian Nephritis تعبیر نمودند . بدلیل آن که این بیماری برای نخستین بار در منطقه ایی موسوم به Gumboro , Delaware شیوع یافت ، این بیماری را گامبورو نامیدند . نامی که هنوز هم استفاده می گردد.

اهمیت اقتصادی این بیماری را از 2 بعد میتوان مورد بررسی قرار داد . نخست آنکه برخی از گونه های ویروسهای عامل این بیماری سبب 20 درصد تلفات در جوجه های با سن 3 هفته یا بالاتر خواهد شد . دومین و مهمترین مسئله ایی که میتوان مورد بحث قرار داد ، ضعف ایمنی جوجه هایی است که در سنین پائین به این بیماری دچار میشوند . 

ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

طبقه بندی طیور+جدول خصوصیات نژادی پنجشنبه ۲۶ دی۱۳۹۲ 11:12

وطن اولیه ی مرغ در اسیای جنوب شرقی در مرکز و جنوب هندوستان،هیمالیا،برمه،سیلان،وجزایر مالزی و قسمت جنوبی جاوه و سوماترا بوده است. همه ی نژاد های مرغ از 4 نوع وحشی حاصل می شوند. 

 

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

آسپرژیلوس در شتر مرغ دوشنبه ۲۸ مرداد۱۳۹۲ 12:13

آسپرژیلوس، شایع ترین بیماری قارچی در گونه های مختلف پرندگان می باشد. این بیماری ، از نظراقتصادی، مهم ترین بیماری قارچی مشاهده شده در شتر مرغها می باشد.آسپرژیلوس فومیگاتوس (A.fumigatus) و آسپرژیلوس فلاووس (A.flavous) به همراه آسپرژیلوس نیجر (A.niger) به عنوان عامل این بیماری از شتر مرغهای مبتلا جدا شده است.همچنین این عوامل از جوجه هایی که به طورمصنوعی به دنیا آمده اند، جدا سازی شده و خسارات سنگینی را به بار آورده اند

 

 

 دستگاه های هچری آلوده ، منبع اصلی آسپرژیلوس در جوجه های تازه تولد یافته می باشند. دما و رطوبت همراه با مواد آلی موجود در تخم های هچ شده ، شرایط مطلوبی را برای تولید مثل سریع قارچها و تولید مقادیر زیاد هاگ فراهم می کند.دستگاه های ستروهچر باید به طور کامل توسط مواد ضد قارچ مؤثر، تمیز و ضد عفونی گردد؛ بدین منظور می توان از فرمالین و یا محلول 1% کلینا فارم پس از هر هچ و قبل از جایگزینی تخم ها در دستگاه جوجه کشی استفاده کرد. کاه یا علوفه خشک آغشته به قارچ که به عنوان بستر استفاده می شود و یا یونجه های خشک شده حاوی قارچ که شتر مرغ از آن تغذیه می کند، منشاء مهم آسپرژیلوس درجوجه های تازه تولد یافته و درشتر مرغهای در حال رشد می باشد. همچنین رطوبت بالا و تهویه ضعیف به علت افزایش میزان آمونیاک به بروز آسپرژیلوس کمک می کند. جوجه های جوانی که فرصت کافی جهت کسب ایمنی طبیعی علیه قارچهای ساپروفیت را پیدا نکرده اند بیشترین درگیری را دارند که در این زمینه عمده خسارات مربوط به جوجه های زیر یک ماه می باشد. پرندگان بزرگ تا حدودی قادر به تحمل عامل بیماریزای موجود در مواد غذایی انبارشده هستند.


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

آسپرژیلوس ( A.spp ) در جوجه ها : دوشنبه ۲۸ مرداد۱۳۹۲ 12:9

انیولوژی :

آسپرژیلوس  فومیگاتوس و سایر گونه های آسپرژیلوس

انتقال :

در معرض قرار گرفتن جنین در حال رشد در برابر هاگهای آسپرژیلوس ، بخصوص در دوره Internal piping  در طی 48 ساعت پس از هچ ( در آمدن جوجه از تخم ). 

اپیدمیولوژی :

آلودگی محل نگهداری شتر مرغها به خصوص بسترشان وحمل غیر اصولی و غیر بهداشتی تخم ها می تواند سبب نفوذ هاگهای آسپرژیلوس از پوسته تخم گردد. خنک شدن محتویات تخم پس از تخم گذاری پرنده ماده یک فشار منفی جزیی را بوجود می آورد که باعث نفوذ راحت تر هاگها از طریق منافذ لایه خارجی پوسته تخم می گردد.

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

انباشتگی در شترمرغ دوشنبه ۲۸ مرداد۱۳۹۲ 12:0

تعریف :

انباشتگی عبارتست از تجمع مواد غذایی یا غیر غذایی در پیش معده که متعاقب آن حرکات گوارشی متوقف شده و سرانجام پرنده در اثر گرسنگی مفرط و ضعف شدید تلف می شود.

اتیولوژی :

انباشتگی پیش ازآنکه علامت یک بیماری باشد، ناهنجاری رفتاریست، استرسهای مختلف وارده به شتر مرغ مانند استرس جدایی از والدین ، استرس ناکامی در یافتن غذا، استرس ناتوانی در جهت یابی و غیره می توانند باعث بروز ناهنجاری های رفتاری مثل نوک زدنهای غیرطبیعی وتغییر رفتار تغذیه ای گردند که اغلب منجر به خوردن مواد موجود در بستر مانند شدن ، سنگریزه ، سنگ، علوفه، خشک ، تیغه های بلند علوفه ها و غیره می شوند. بطورکلی هر یک از استرسهای عنوان شده بعنوان مقدمه ای برای آغاز بیماری محسوب می شود. در مورد هریک از این استرس ها توضیحات مختصری آورده شده است:

1-  استرس ناتوانی در جهت یابی  :

 

 

 


ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

انواع واكسن پنجشنبه ۹ خرداد۱۳۹۲ 9:35

واکسنها عمدتا در دو گروه تقسیم بندی مِی‌شوند:

واکسن زنده:

1- واکسنهای حاصل از سویه‌های کم حدت یا با حدت متوسط

2- توکسین‌های غیر فعال (توکسوییدها)

3- واکسنهای نو ترکیب rDNA

واکسن کشته:

1- واکسنهای حاوی جرم کشته شده توسط مواد شیمیایی یا روشهای دیگر

2- توکسین‌های غیر فعال (توکسوییدها)

3- تحت واحدها و قسمتهای حاوی آنتی ژن میکروار گانیسمها که از میکروار گانیسم مشتق شده یا از طریق روشهای rDNA تولید می‌شوند.

برخی واکسنهای زنده از عوامل بیماریزای با حدت کم یا متوسط تهیه می‌شوند. این عوامل بهنگام تجویز به دام در عین حال که بی ضرر و موثر هستند می‌تواند باعث بروز بیماری با حدت بسیاری کم یا ارتقاء ایمنی شوند. دیگر واکسیناسیون زنده از عوامل حاد بیماری‌زا تهیه می‌شوند که با پاساژ مکرربر روی حیوانات آزمایشگاهی ، محیط کشت ،‌ کشت سلول یا جنین مرغ،‌از حدتشان کاسته می‌شود هر دو واکسنهای کشته و زنده می‌توانند حاوی یاور (اجوان) باشند. یاورها بمنظور تقویت اثر ایمنی زائی واکسن از طریق تحریک بیشتر سیستم ایمنی و کند نمودن آزاد شدن ایمونوژنها بکار می‌روند. یاورها بطور کلی بدو دسته باکتریائی و غیر باکتریائی تقسیم بندی می‌شوند. نوع روغنی آن شامل امولسیونهای آب در روغن (یک تایی با دو تایی، تهیه شده از روغن‌های معدنی و نباتی)، روغن در آب‌ و یک عامل امولسیفیه کننده می‌باشد. در ضمن از ژل هیدروکسید آلومینیوم ، آلوم (پتاسیم آلومینیوم سولفات) و ساپونین نیز بعنوان یاور در واکسنهای دامی استفاده می‌شود.در حالت کلی ،‌ تزریق یک دز از واکسن‌های زنده تخفیف حدت یافته ، واکسنهای ویروسی و تک یاخته‌ای ایجاد ایمنی مطلوب می‌نماید در حالیکه واکسنهای باکتریائی کشته غالباً نیاز به دو بار تزریق دارند و پاسخ ایمنی 2 هفته پس از تزریق دوم کامل می‌شود.

 

 
ادامه مطلب
نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

تعیین سن طوطی خاکستری چهارشنبه ۷ فروردین۱۳۹۲ 9:43

تعیین سن طوطی خاکستری از روی رنگ قزحیه چشم (Lris) صورت می گیرد و قزحیهبخشی از چشم است که اطراف عدسی سیاه چشم را در بر می گیرد.باید توجه داشتکه عدسی سیاه وسط چشم (pupil) در تمامی موجودات وجود دارد و وسیله اصلیدیدن به شمار می رود و در اطراف این عدسی بافتی قرار دارد که قزحیه چشم نامیدهمی شود و می تواند در حیوانات مختلف به رنگهای مختلف دیده شود.


در طوطی خاکستری زیر 6 ماه سن ، رنگ قزحیه چشم کاملا تیره است ، البته باید دقتداشت که برخی از افراد برای دیدن قزحیه چشم ، پرنده را به مناطق پر نور می برند کهدر این حالت عدسی چشم به بیشترین میزان باز می شود و باعث می گردد که شخصگمان کند که قزحیه تیره است.در طول 6 ماه دوم رنگ قزحیه خاکستری روشن خواهد بودو در طول سال دوم زندگی رنگ قزحیه چشم سفید خاکستری فام خواهد بود .از آغازسال سوم و تا پایان ان سال رنگ قزحیه چشم به رنگ زرد روشن در می اید.

برایمشاهده بهتر رنگ قزحیه چشم باید انرا در نور معمولی و کافی نگاه کرد تا میزان رنگامیزی قزحیه به بهترین نحوی قابل دیدن باشد .پس از گذشت 3 سال از سن پرنده و تا پایان عمر رنگ قزحیه تغییر چندانی نمیکند و برای تعیین سن پرنده از 3 سالگی به بعد باید به سایر مشخصات افزایش سن نظیر وضعیت منقار و فلس های پای پرنده و چنگالها دقت کرد .

نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |

جنين شناسي پرندگان سه شنبه ۶ فروردین۱۳۹۲ 11:48

 

كتاب جنين شناسي پرندگان

نوشته شده توسط جواد وطنخواه علمداری  | لینک ثابت |